Квартира Львів - Ми запропонуємо Вам великий вибір квартир подобово Львів для тривалого або короткострокового проживання. Оренда квартири Львів - широкий вибір різного цінового класу та категорії. Хостели у Львові - найдешевший спосіб зняти квартиру у Львові.


оренда квартири львів - дешево, зручно, якісно від Топ Травел. Подобово оренда у Львові - найкращий спосіб провести дешево і комфортно час у Львові.

Оренда квартир у Львові

- можлива як на кілька днів, так і на триваліший термін. Компанія «ТопТревел» може виконати будь-яке Ваше побажання. Це унікальна можливість для Вас отримати найкраще обслуговування за найнижчими цінами у місті.


Квартира у Львові дешево - саме недорога оренда квартир дає перевагу гостям нашого міста та діловим партнерам серед інших пропозицій на ринку оренди у Львові. Ви зможете легко підібрати варіант і ціну квартири на свій смак. Перегляньте наш каталог квартир у Львові подобової оренди і замовити квартиру через наш сайт або по телефонам, вказаним на сайті

Про Львів / Факти про Львів

 

Перша згадка на письмі датується 1256 роком.

Населення
понад 830 тисяч осіб.

Займає площу 171 км2.

Від 1998 року у Світовій спадщині UNESCO.

Налічує 55% усіх українських культурних пам'яток та 1,5 мільйона музейних артефактів.

13 офіційних та почесних консульств іноземних держав.

160 000 студентів.

60 вищих закладів освіти.
 

Без фальшивої скромності Львів може гордитись тим, що  завжди був най "європейським" містом України, а подеколи крокував навіть попереду самої Європи. І все найперше, найкраще, найбільше, найпередовіше, що було написано, надруковано, збудовано, винайдено, засновано – це все могло бути зробленим лише у Львові.

 

Отже,  у Львові:

 

Було засновано перший в Україні парк.
У другій половині XVI століття засновано найстаріший парк в Україні – Єзуїтський (тепер парк ім. І. Франка).
Чотириста років тому на цьому місці були міські лани, але пізніше ця земля перейшла у приватні руки. Наприкінці XVI століття багатий львівський міщанин Ян Шольц-Вольфович заклав тут парк, витративши на його впорядкування 1600 золотих. Згодом він видав свою доньку заміж за італійця Антоніо Массарі, посла Венеційської республіки у Львові, і парк перейшов до його зятя. Массарі впорядкував парк на італійський манер. 1855 року парк знову перейшов у власність міста, таким чином ставши одним із найстаріших муніципальних парків Східної Європи.

 

 

Була надрукована перша в Україні книга.
1574 – Іван Федоров надрукував у Львові першу в Україні книгу – «Апостол».
Вигнаний зі столиці Московії реакційним духівництвом першодрукар Іван Федоров прямує до «богоспасенного міста Львова», де у власній друкарні власним коштом з допомогою небагатих львівських міщан видруковує «Діяння та Послання Святих Апостолів». Перша українська книга відзначається великим форматом, різноманітністю та високим рівнем художнього оформлення і поліграфічного виконання. Львівський «Апостол» видрукуваний накладом, досить великим на свій час, – 1 200 примірників. На сьогодні збереглося близько 100 примірників видання у найбільших книгозбірнях України а також Росії, Польщі, Болгарії, США та інших країн.

 

  

 Була заснована перша в Україні пошта.
У 1629 році італієць Роберто Бандінеллі започаткував у Львові першу в Україні міську пошту європейського зразка, яка регулярно доставляла листи для мешканців міста з усіх куточків Європи.
Польський король Сигізмунд Третій надав Бандінеллі привілей на утримання регулярної королівської пошти і титул «королівського постмагістра». Львів’яни могли щосуботи відправляти і одержувати листи з усієї Європи, але ці послуги коштували неймовірно дорого. Папір у ті часи був дуже важкий, тож відправка лише шести грамів кореспонденції, наприклад до Гданська, дорівнювала денній платні кваліфікованого ремісника.

 

 

 

Була заснована перша в Україні пивоварня.
1715 – у Львові засновано першу в Україні пивоварню.
Пиво варили у Львові з найдавніших часів. А перша згадка про цех броварів датується 1425 роком. У другій половині сімнадцятого століття граф Станіслав Потоцький видає свій указ, згідно з яким осілим на приналежних йому землях ченцям-єзуїтам передається у власність ділянка землі з побажанням вибудувати на ній броварню, «щоб пиво варити своє і добре». Таким чином 1715 року на Клепарові постало перше в Україні промислове броварське підприємство. Виготовлене за умов суворого контролю якості продукції отцями-єзуїтами, львівське пиво дуже швидко набуло популярності як у регіоні, так і на далеких теренах Центральної Європи.

 

 

Був заснований перший в Україні університет.
1661 – заснування першого в Україні університету – Єзуїтської академії.
За умовами Гадяцької угоди 1658 року між Україною і Польщею, в Україні мали відкритися два православні університети (академії). Один із них розміщувався у Києві, другий повинен був відкритися у Львові. У цих містах вже не могло бути вищих навчальних закладів іншого віросповідання, а отже, єзуїтська колегія мала бути закрита. Добре розуміючи наслідки такого рішення, єзуїти домоглися перетворення своєї колегії на університет. Указ про це підписав король Ян Казимир 20 січня 1661 року, і цей день вважається датою заснування Львівського університету.

 

 

Була надрукована перша в Україні газета
1749 року у Львові вийшло декілька номерів першої в Україні газети («Kurier Lwowski»).
1749 року у Львові вийшло декілька номерів першої в Україні газети («Kurier Lwowski»), а 1776 року почала виходити газета «Gаzette de Leopol» (тижневик) – перша регулярна газета в Україні.
1811 року у Львові вийшла найстаріша з існуючих зараз в Україні газет і найстаріша з існуючих зараз у світі польських газет «Gazeta Lwowska», а 1848 року перша в історії газета українською мовою «Зоря Галицька».

  

 

Був створений перший в Україні міський театр
1776 – у Львові створено перший в Україні постійно діючий міський театр.
1776 року відбулося відкриття першого професійного театру у Львові. Німецька трупа театру під керівництвом Франца Геттрсдорфа складалася з акторів та співаків, невеликого хору та оркестру. Колектив брався за різні жанри: оперу, оперету, комедію, пантоміму, балет. Згодом театральна група розмістилася у скасованому декретом цісаря Йосифа II і перебудованому під театральний зал костелі францисканського монастиря на теперішній вулиці Театральній неподалік середньої школи № 62. Центр львівського театрального життя вирував у цій будівлі аж до побудови 1843 року Скарбківського театру (тепер імені Марії Заньковецької).

 

 

 

Була запущена перша у світі повітряна куля
1784 – у Львові запущено першу у світі повітряну кулю з автоматичним пальником.
1784 року у Львові запущено першу у світі повітряну кулю з автоматичним пальником на рідкому пальному для підігріву повітря у балоні. Це сталося усього через дев’ять місяців після польоту кулі братів Монгольф’є, пальним для якої служила солома!

 

 

Був заснований перший в Україні готель.
1785 – у Львові засновано перший в Україні готель – «Під римським цезарем».
Близько 1785 року на місці теперішнього Музею етнографії на проспекті Свободи підприємець Йоганн Прешель спорудив триповерхову будівлю – перший львівський готель, який називався «Під римським цезарем». Для будівництва використали цеглу розібраного шпиталю Святого Духа на теперішній площі Івана Підкови. На початку ХІХ століття будинок готелю вважався найбільш імпозантною кам’яницею на Нижніх Валах після Губерніального управління. На сьогоднішній день у Львові більш популярна оренда квартир, проте є також і багато чудових готелів.

 

 

Було встановлено перший в Україні пам'ятник.
На початку XVIII століття у Львові встановлено пам’ятник польському гетьманові Станіславу Яблоновському – перший пам’ятник в Україні.
Яблоновський був захисником Львова від останнього наїзду татар 1695 року.
В середині XIX століття монумент перенесли на місце біля теперішнього Національного музею на проспекті Свободи, після чого цю центральну вулицю міста стали називати Валами Гетьманськими. У тридцяті роки XX століття пам’ятник виявився тут зайвим і його перенесли на площу Трибунальську до костелу Єзуїтів, звідки він 1944 року, після заняття Львова Червоною армією, безслідно зник.

 

 

Було винайдено першу у світі гасову лампу.
1853 року у Львові фармацевтами Йоганом Зегом та Іґнаци Лукасевичем винайдено першу у світі гасову (нафтову) лампу.
1853 року в аптеці «Під золотою зіркою» у Львові, що на вулиці Коперника, фармацевтами Йоганом Зегом та Іґнаци Лукасевичем винайдено першу у світі гасову (нафтову) лампу.
Дослідники за наполяганням свого шефа аптекаря Міколяша намагалися добути з нафти спирт, проте несподівано винайшли найраціональніший метод крекінгу нафти. З цього часу гас стає найуживанішим у світі продуктом освітлення, яким навіть зараз, на початку XXI століття, ще користується третина людства.

 

 

Було збудовано першу в Україні залізницю.
У 1861 році збудовано першу в Україні залізницю Львів-Перемишль.
У 1859 році почалося прокладання колії з Перемишля до Львова протяжністю 97,6 км. У Львовi в жовтнi 1861 року завершили будівництво вокзалу, який у майбутньому мав служити відправним центром для чотирьох напрямкiв: зi Львова до Кракова, Чернiвцiв, Бродiв та Пiдволочиська. Перший пасажирський потяг прибув з Перемишля до Львова 4 листопада 1861 року о 14:30. На всiх станцiях його курсування – в Медицi, Мостиськах, Судовiй Вишнi, у Мшанi – поїзд вiтали сотнi селян, приїзд «сталевого коня» урочисто зустрічали мiсцевi музиканти.

 

 

Був проведений перший в Україні футбольний матч.
14 липня 1894 року у Львові відбувся перший в українській історії футбольний матч.
1894 року у Львові завершили будівництво на території теперішнього Стрийського парку стадіону британського стилю з футбольним полем і трибунами на 7 000 місць. А 14 липня 1894 року тут відбулася визначна подія в історії українського футболу – перший футбольний матч між командами товариства «Сокіл» Львова і Кракова. «Gazeta Lwowska» повідомляла, що львівські футболісти грали у сірих гімнастичних штанях і білих футболках, а футболісти Кракова – у синіх штанях і білих футболках. Львів’яни перемогли, м'яч на 6-ій хвилині забив у північні ворота учень учительської гімназії Володимир Хомицький.

 

 

Був проведений перший в Україні хокейний матч.
1905 – у Львові відбувся перший в історії України хокейний матч за міжнародними правилами.
Завдяки зусиллям Львівського ковзанярського товариства 1908 року у Львові почалися перші тренування хокеїстів. А на початку 1909 року відбувся перший в історії України хокейний матч за міжнародними правилами. З нього почалася славетна ера львівського хокею, представники якого згодом захищали кольори різних збірних. У цей же час відбувається становлення і українського національного хокею в рамках товариства «Україна».

 

Переглянути розділ  Екскурсії

                                    Квартири подобово